Ingredienser
5dl mjölk1 dl rapsolja
50g jäst
2 tsk salt
2 msk honung
7 dl grahamsmjöl
1 dl havre- eller vetekli
2 tsk stött kardemumma
ca 6 dl vetemjöl
Bakning
Värm mjölk och olja till 37 grader. Smula jästen i en bunke, strö över saltet och klicka i honungen. Häll på lite av mjölkblandningen och lös jästen. Häll sen på resten av mjölkblandningen. Tillsätt grahamsmjöl + vete- eller havrekli, kardemumma och sist vetemjölet.Arbeta ihop degen och jäs den i 30-40 minuter.
Knåda degen, dela den i 4 delar som rullas ut till en tjocka rullar. Skär varje rulle i 5-6 bitar, ställ dem på bakpappersklädda plåtar.
Jäs 15 min.
Gräddning 1
Grädda bullarna i 250 gr. ca 15 min.Låt dem svalna lite, stick sen in en gaffel på mitten och runt och dela bullarna till två halvor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar