19 mars 2018

Marmelad

Det här receptet har jag fått av Göran, som hittat det i Kajsas kokbok. En bok som inte gick att finna i Finland :P

Ingredienser

7-10 apelsiner
1-2 citroner
Halv liter vatten
En och en halv liter socker


Gör så här

Skölj i varmt vatten och skala.

Koka skalen tills de är mjuka ca 50 minuter. Pröva att sticka.



Slå upp i durkslag. Spola med kallt vatten. Låt rinna av.

Skär skalen i fina! strimlor.



Skär fruktköttet i fina skivor och tag bort ev kärnor.


Tillsätt vatten, koka skal och fruktkött i en halvtimme.

Tillsätt sockret, ta gärna hälften syltsocker.

Koka ytterligare en halvtimme.


Slå upp i väl rengjorda glas.

Stäng, låt svalna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar