För 10-12 år sedan var jag inbiten Hattrick spelare och var bl.a. med i ett litet förbund som hette HET där jag träffade en hel rad sköna människor som jag fortfarande har kontakt med. Då, i början av 2000-talet, var Hattrick lite buggigt och med jämna mellanrum fick man "session timeout" och all information/text man skrivit bara försvann.
Nån gång runt 2003-2004 var det nån som skulle ha en herrmiddag och en av förbundets tjejer svarade med ett recept på kyckling gryta. Lät intressant så jag kopierade receptet som det var och sen har det hängt med. Det är en helt fantastisk gryta och min fru älskar den.
Vi far 8-10 år tillbaka i tiden och dyker lagom upp i tiden för att vara med när Trillian surar...
*fortfarande sur över session timeout*
Men jag börjar om för din skull ;)
*pust stånk och stööööön*
Jag råkade av en händelse göra min favoritgryta nu i veckan. Men till vardags använder jag inte grädde, utan Kelda lagalätt som bara har 5% fett. Men eftersom det är fest så tycker jag du satsar på grädde.
Okej receptet: Ingredienser:
- Kycklingfiléer, räkna ungefär 1-2 stycken per person
- Champinjoner, färska och så små som möjligt
- Fänkål
- Purjolök
- Paprikor, röd, grön och en gul
- Vitlök, 3-4 klyftor
- Sweet chilisås, viktigt att det är just sweet chilisås
- Cashewnötter
- Grädde eller kelda lagalätt.
- Ris att servera till.
- Skär filéerna i bitar/strimlor. Stek gyllenbruna och krydda med salt och peppar. Brukar ta lite grillkrydda oxå.
- Om champinjonerna är små så låter jag dem vara hela, annars skär jag dem i halvor eller fjärdedelar. Häll ner dem i grytan och låt koka in.
- Vitlöksklyftorna skär du i små skivor. Alltså inte pressa, utan skivas. Ner i grytan.
- Under tiden som champinjonerna kokar in:
- Skär fänkålen i strimlor.
- Purjolöken i 2 cm´s skivor.
- Skär paprikorna i ganska stora bitar.
- Sen häller du ner fänkålen och purjolöken i grytan.
- På med massor med sweet chilisås.
- Ner med paprikorna i grytan.
- Häll över grädden och låt koka in. Puttra. Smaka av med sweet chilisås.
- När grytan börjar bli klar, det ser du på hur grädden har kokat in, så häller du i ett gäng med cashewnötter.
- Givetvis har du gjort ris under tiden.
- Alltså servera med ris och sweet chilisås.
Kan bara hålla med, supergott och superlätt!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar